Futó folyamatok

A futó folyamatok megjelenítik a számítógépen futó programokat és folyamatokat. A megbízhatósági technológia révén az ESET azonnali és folyamatos tájékoztatást kap az új kártevőkről. Az ESET NOD32 Antivirus részletes adatokat szolgáltat a futó folyamatokról, amelyek segítségével a ThreatSense technológia biztosítja a felhasználók védelmét.

PAGE_CLOUD

Folyamat – A számítógépen éppen futó program vagy folyamat neve. A számítógépen futó folyamatok a Windows Feladatkezelőben is megjeleníthetők. A Feladatkezelő megnyitásához kattintson a jobb gombbal a tálcán egy üres területre, majd válassza a Feladatkezelő parancsot, vagy nyomja le a Ctrl+Shift+Esc billentyűkombinációt.

Kockázati szint – A legtöbb esetben az ESET NOD32 Antivirus a ThreatSense technológiát használva, heurisztikus szabályokkal kockázati szinteket rendel az objektumokhoz (fájlokhoz, folyamatokhoz, beállításkulcsokhoz stb.), ennek során megvizsgálva az egyes objektumok jellemzőit, majd súlyozva a kártékony tevékenységek előfordulásának lehetőségét. A heurisztikai szabályok alapján az objektumok kockázati szintje az 1: Elfogadható (zöld) és a 9: Kockázatos (vörös) közé eshet.

icon_details_hoverMegjegyzés

Az Elfogadható (zöld) jelzéssel ellátott ismert alkalmazások egészen biztosan nem fertőzöttek (engedélyezőlistán vannak), ezért a szűrésből kizártak.

PID – A folyamatazonosító paraméterként használható a különféle funkciómeghívásokban, például a folyamat prioritásának beállításakor.

Felhasználók száma – Egy adott alkalmazást használó felhasználók száma. Ezt az információt a ThreatSense technológia gyűjti.

Felismerés ideje – Az az időtartam, amióta a ThreatSense technológia észlelte az alkalmazást.

icon_details_hoverMegjegyzés

Az Ismeretlen (narancsszínű) jelöléssel ellátott alkalmazások nem feltétlenül kártevő szoftverek. Ezek rendszerint csak újabb alkalmazások. Ha kétségei vannak egy ilyen fájl biztonságosságát illetően, elküldheti a fájlt elemzésre az ESET víruslaborjába. Ha a fájl kártékony alkalmazás, bekerül a vírusdefiníciós adatbázis valamelyik későbbi frissítésébe.

Alkalmazás neve – Egy programnak vagy folyamatnak adott név.

Megnyitás új ablakban – A futó folyamatok adatai egy új ablakban jelennek meg.

Egy alkalmazásra kattintva megjelenítheti a következő adatokat az alkalmazásról:

Elérési út – Az alkalmazás helye a számítógépen.

Méret – A fájl mérete bájtban (B).

Leírás – A fájl jellemzői az operációs rendszer leírása alapján.

Gyártó – A gyártó vagy az alkalmazásfolyamat neve.

Verzió – Az alkalmazás gyártójától származó információ.

Termék – Az alkalmazás és/vagy a gyártó cég neve.

Létrehozva/Módosítva – A létrehozás (módosítás) dátuma és időpontja.

icon_details_hoverMegjegyzés

Azoknak a fájloknak is ellenőrizheti a megbízhatóságát, amelyek nem futó programként/folyamatként viselkednek. Ehhez kattintson rájuk a jobb gombbal, és válassza a További beállítások > Fájlok megbízhatóságának ellenőrzése parancsot.

HLPTOOLS_CLOUD_CHECK