Gyanús fájlok

Ha gyanús fájlt talál, azt elküldheti elemzésre az ESET víruslaborjának. Ha a fájl ártalmas, bekerül a vírusdefiníciós adatbázis valamelyik későbbi frissítésébe.

Fájlok kizárása – A fájlok kizárásával megadhatók azok a fájlok és mappák, melyek (vagy melyek tartalma) nem küldhető elemzésre. Az itt felsorolt fájlokat a program még abban az esetben sem küldi el az ESET víruslaborjába elemzésre, ha azok gyanús kódot tartalmaznak. Az olyan fájlokat érdemes kizárni, amelyek bizalmas információkat tartalmazhatnak (például a dokumentumok vagy a táblázatok). A leggyakoribb fájltípusok alapértelmezés szerint ki vannak zárva (.doc stb.). A kizárt fájlok listája szükség szerint bővíthető.

E-mail cím (nem kötelező) – E-mail címét a program a gyanús fájlokkal együtt elküldi az ESET víruslaborjába. Az ESET munkatársai csak akkor keresik, ha a gyanús fájlokkal kapcsolatban további információra van szükség.

A Naplózás engedélyezése jelölőnégyzet bejelölésekor egy eseménynapló jön létre, amely rögzíti a fájlok és statisztikai adatok küldésének információit. Ezzel engedélyezi a fájlok és statisztikai adatok küldésekor az eseménynaplóban történő naplózást.