Ingen plats tillgänglig

ESET Stöldskydd kan inte avgöra platsen för enheten av följande orsaker:

1.Inga data samlas från enheten.
Data samlas bara om enheten markeras som saknad. Markera enheten som saknad genom att klicka på Min enhet saknas på fliken Status på enheten.

2.Den saknade enheten är inte ansluten till internet.
Enheten måste anslutas till Internet för ESET Stöldskydd för att avgöra dess placering.

3.Det finns inte tillräckligt med data för enhetens placering.
Ha tålamod och låt det gå mer tid för att ESET Stöldskydd ska samla in tillräckligt med data för att avgöra enhetens placering.

4.Ingen information som gäller placering av enheten är tillgänglig.
Om enheten saknas under en längre tidsperiod och placeringen för enheten fortfarande inte kan fastställas kan du ändå försöka lokalisera enheten via IP-adressen (se nedan).

IP-geolocation för enheten

Finns ingen information gällande enhetens placering tillgänglig går det att försöka lokalisera enheten med de IP-adresser som går att hämta från enheten (se fliken IP-adresser) med följande online-tjänst: www.who.is

Om enheten blir stulen kan internetleverantören för den detekterade publika IP-adressen, med polisens hjälp, hitta enheten med hjälp av den publika IP-adressen bakom NAT (som inte syns från internet).